Tuesday, June 12, 2007

hétfő - kalandtúra

Egy testvérpár az alsó szobából Dávid (Silent Bob) és Gábor. Gábor valamelyik nap kitalálta, hogy hétfőre kalandtúrát szervezett. Ez tetszett. A Howth-on nézett ki sziklamászó, vizbe-ugráló, strandoló helyeket. Fotókat mellékelek, a howthi félsziget szépségét szavakkal már elcsépelt lenne leirnom. Házunk fekvése okán 10 perc alatt ott voltunk menetrendeszerinti busszal a természetben. Jókat mászkáltunk a sziklákon meg jól kinéztünk ugráló helyeket, Gábor dagály idején látta először, igy 3-4 méteresenek hirdette őket én úgy nem láttam, de apálykor az biztos, leglább 6, de a legszebb ugróhely 10 méterrel volt a viz felett. A viz viszont nagyon hideg igy a fürdés részét kihagytuk.
Röviden ennyi.
Most hivatalokba kéne mennem, adó hivatalban lejelentkezni, könyvtárba beiratkozni, hozzáteszem, hogy a könyvtár ingyen van. Könyvek, DVD-k, Audió cédék. Szeretnék néhány csemegét onnan beszerezni. Egyébként végre megjött a bankszámlaszámom.
Nem lettem itt sem mániákusa az angol nyelvnek, de kötelességemnek érzem, hogy nagyon magas szinten megtanuljam itt. Meg el is várják természetesen. Nem mondom, hogy nem izgalmas az új nyelvkörnyezet, de valahogy szakbarbára lettem a spanyol nyelvnek, ha idegen nyelvről van szó.
Hogy mennyire igy van, arról annyit, hogy angol nyelvkönyvek helyett inkább spanyol nyelvű könyveket hoztam magammal, bár olvasásra többnyire csak a double deckeren jut időm. De a Száz év magányt befejezve tuti, hogy kötelezettségemnek teszek eleget és elkezdek angolul olvasni. Azt már tudom, hogy James Joyce-ot. Nem csak azért mert itt minden második szobor, vagy utcatábla hirdeti, hanem Flóra olvas most tőle valamit és ő mondta, hogy a Howth-ról ir. A Howth-ról amiről én meg mindig beszélek. Ez már elég izgalmasan hat.
Na viszlát,
Gergő

ui.: Kocogi túlélte a kagyló-próbát. Láthattok képet a képtárban, ahol Kocogi a naplemente rózsaszines árnylatában áll a vizparton. Ott szedte első mull kagylóit, amit aztán megfőzött és tágra nyilt szemünk előtt megette. Túlélte, s ezzel valószinüleg szinesedni fog alföldi konyhaművészetünk.

A feltöltött képeket megtaláljátok a szokott cimen:
http://www.kep.tar.hu/komager/50487640/
Az utolsó képek értelem szerűen az utolsó bejegyzéshez tartoznak

No comments: